IN HET BASISONDERWIJS

 
Home Auteur Doelen Lessen LesideeŽn Materialen Foto's Nieuws Contact Links

 


Techniekinhetbo.nl actief op TechTop 2009


Op 1 en 2 juli 2009 werd er in het Mecc in Maastricht een groots techniekevenement georganiseerd. De opzet kwam overeen met die van TEC4U, maar dan veel groter en massaler. Daarnaast was het bedrijfsleven dit keer niet enkel aanwezig voor het werken met kinderen, maar presenteerden zij zich ook aan klanten en toekomstige werknemers.
In verschillende zalen werden gedurende deze twee dagen lezingen gehouden op het gebied van techniek. Eťn van die lezingen werd gegeven door niemand minder dan VTB-procesmanager Jan Noordam. In zijn presentatie werd ook aandacht besteed aan het door mij ontwikkelde lespakket. Na afloop heb ik aan alle deelnemers een exemplaar uitgereikt.


VTB-procesmanager Jan Noordam aan het woord.

Vanuit het VTB-steunpunt Zuid-Limburg, gevestigd op de pabo van de Hogeschool Zuyd in Heerlen, werd er ook weer deelgenomen in de vorm van presentaties aan leerkrachten. In grote lijnen gebeurde dit aan de hand van de voorheen gehanteerde opzet tijdens de TEC4U-evenementen.
In deze presentatie werd wederom het belang van techniek verduidelijkt, de opzet van het VTB-programma gepresenteerd en de leerkrachten een aantal handreikingen gedaan. De door mij gemaakte leskist rondom de serie 'Me Leonardo' werd aan het einde verstrekt aan de leerkrachten van de deelnemende scholen.


De workshopruimte tijdens TechTop 2009. Ik ben bezig met de presentatie van mijn gedeelte van het verhaal.

TERUG
 


 

P.P. van Birgelen, 2007-2010

Naar beginpagina

Mail de webmaster

Naar boven