IN HET BASISONDERWIJS

 
Home Auteur Doelen Lessen Lesideeën Materialen Foto's Nieuws Contact Links

 

Materialen
 

         
Algemene informatie over de materialen van fischertechnik:

De bouwdozen van fischertechnik (wordt geschreven zonder hoofdletter) komen van de bekende fabrikant van de grijze pluggen. Wat in 1964 ooit begon als relatiegeschenk met Kerstmis, is uitgegroeid tot heuse bouwdozen die verschillende technieken omvatten. Het is zelfs mogelijk om de werkstukken aan te drijven met motoren en zonnecellen, ze te verrijken met licht of ze computergestuurd te besturen. De constructies werken voornamelijk met schuif- en draaiverbindingen. In het begin is het even wennen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is er ontzettend snel en eenvoudig mee te werken. Ik zou het omschrijven als een combinatie tussen Lego en K'nex.
De hier beschreven bouwdoos is voor het onderwijs misschien wel het meest interessant. Omdat deze, in tegenstelling tot veel andere dozen van fischertechnik, niet over één thema gaat, komen er veel verschillende technieken op het gebied van mechanica aan de orde.

       
Naam, artikelnummer en foto: Omschrijving:   Doelgroep:
       
Basic Mechanics (57481)


Klik voor meer foto's

Deze doos van fischertechnik bevat ruim 140 onderdelen, waarmee 8 modellen gebouwd kunnen worden. Hierbij komen de basisprincipes van mechanica aan de orde. De modellen die gebouwd kunnen worden, zijn een balans, brievenweger, draaischommel, draaimolen, keukenmachine (mixer), kraan, takel en ruitenwissers.   Middenbouw
Bovenbouw
       

 

P.P. van Birgelen, 2007-2010

Naar beginpagina

Mail de webmaster

Naar boven