IN HET BASISONDERWIJS

 
Home Auteur Doelen Lessen LesideeŽn Materialen Foto's Nieuws Contact Links

 

Materialen
 

         
Algemene informatie over het materiaal van het eXplorion:

Het eXplorion ligt op de Brunssummerheide in Heerlen. Op deze locatie is er een sterrenwacht, waarbij kinderen diverse zaken over de ruimte, het heelal, sterrenkunde, wiskundige raadsels en raketten kunnen ontdekken en leren. Om het ervaren van de werking van een raket zeer boeiend te maken, heeft het eXplorion een zelfbouwraket ontwikkeld, die eenvoudig door kinderen op te bouwen en te lanceren is. De raketmotor zorgt ervoor dat de raket, mits goed gebouwd, ruim 100 meter hoog kan gaan. Voor een kleine vergoeding zijn de benodigde materialen (niet meer dan een raketmotor, een zelf te kopiŽren bouwplaat, een rietje en een paar kiezelsteentjes) verkrijgbaar bij het eXplorion. Op deze manier is het mogelijk om het bouwen en lanceren van de raketten op school te laten plaatsvinden. Uit ervaring weet ik dat de kinderen dit geweldig vinden! Als er ťťn les is die ze zich nog aan het einde van het schooljaar kunnen herinneren, is het deze wel!

       
Naam, artikelnummer en foto: Omschrijving:   Doelgroep:
       
Zelfbouwraket


Klik voor meer foto's

Deze eenvoudig te bouwen raket is een absolute topper! De werkwijze is uiterst eenvoudig, er zijn weinig materialen nodig en succes is vrijwel verzekerd!
Omdat deze raketten vergelijkbaar zijn met vuurpijlen, is het uiteraard van het grootste belang dat de veiligheid voortdurend bewaakt wordt. Aan de begeleidende leerkracht de taak om de organisatie zodanig vorm te geven, dat het lanceren van deze raketten veilig kan geschieden.
  Bovenbouw
       

 

P.P. van Birgelen, 2007-2010

Naar beginpagina

Mail de webmaster

Naar boven