IN HET BASISONDERWIJS

 
Home Auteur Doelen Lessen Lesideeën Materialen Foto's Nieuws Contact Links

 

Materialen
 

         
Algemene informatie over het materiaal van Brickadoo:

Bij supermarktketen Aldi trof ik in november 2008 geheel toevallig enkele bouwdozen van Brickadoo aan. Hoewel ik deze fabrikant nog niet kende, was het principe van deze bouwdozen me wel bekend. Materiaal voor het bouwen met steentjes en cement wordt door namelijk door veel fabrikanten geleverd. Dit leek me een interessant pakket om eens uit te proberen. Het is compleet en duurzaam. Omdat ik één set wilde kopen om te testen, koos ik voor de garage.
Brickadoo is een redelijk nieuw merk binnen de speelgoedbranche, in Nederland gevestigd in Maarssen. Het bedrijf speelt in op de behoefte aan leerzaam en ambachtelijk speelgoed, omdat kinderen tegenwoordig vrijwel alleen nog maar interesse in televisie en computerspellen zouden hebben. Alle bouwdozen van Brickadoo werken volgens hetzelfde principe en door de in water oplosbare cement is het materiaal keer op keer te gebruiken. Door bouwdozen te combineren, is het mogelijk om een grote stad te bouwen.
 

       
Naam, artikelnummer en foto: Omschrijving:   Doelgroep:
       
Bouw je eigen garage (20920)


Klik voor meer foto's

Deze bouwdoos van de garage is compleet en bevat dus alle benodigdheden om onmiddellijk mee aan de slag te gaan. De bouwtekening op de achterkant van de doos is vrij klein, maar deze heb ik gescand en uitvergroot uitgeprint. Hierdoor is het voor de kinderen makkelijker werken. Er zitten 5 zakjes cement in deze bouwdoos, voor een euro of 6-7 is echter bij Opitec een kilo cement te verkrijgen, waarmee deze doos naderhand aangevuld kan worden.
Naast steentjes, wordt er bij dit model gebruikgemaakt van hout voor de deuren en het dak en karton voor de ramen. Bijgevoegd zijn eveneens enkele figuren om het model aan te kleden.
  Middenbouw
Bovenbouw
       

 

P.P. van Birgelen, 2007-2010

Naar beginpagina

Mail de webmaster

Naar boven